Kinderacupunctuur

Heeft uw kind last van bijvoorbeeld chronische verkoudheid, eczeem, oorontsteking, bronchitis, astma of valt het moeilijk in slaap? Er is wat aan te doen!
kinderacupunctuurVeel klachten zijn aan te pakken met behulp van Shonishin, een vorm van kinderacupunctuur ontwikkeld in Japan, zonder naalden, speciaal voor kinderen. Baby’s en kinderen kunnen doeltreffend behandeld worden met Shonishin, een Japanse vorm van acupunctuur waarbij er in eerste instantie geen naalden gebruikt worden, maar waarbij de behandelaar op de huid tikt of strijkt met behulp van speciale instrumentjes. Daardoor worden de meridianen gestimuleerd. Daarnaast kan het kind pleisters krijgen met kleine drukballetjes. Die worden dan op de acupunctuurpunten geplakt en blijven enkele uren tot dagen zitten. Bij wat oudere kinderen (vanaf een jaar of 7/8) kunnen enkele heel dunne naaldjes worden ingezet.

Kinderacupunctuur: effectief en pijnloos

Shonishin is geschikt voor kinderen van 0 – 10/12 jaar. Shonishin is snel en effectief. Bovendien is deze methode helemaal pijnloos. Er zijn vaak maar enkele behandelingen nodig om een klacht succesvol aan te pakken. Shonishin kan prima ingezet worden als ondersteuning bij klachten, naast reguliere westerse geneeswijzen maar is geen vervanging daarvan.

Minder is meer

Bij Shonishin geldt: “minder is meer.” Afhankelijk van de leeftijd en gevoeligheid van het kind wordt een aantal strijkingen uitgevoerd over de meridianen. In principe geldt dat je bij kinderen met de minimale interventie een maximaal resultaat wilt bereiken. Dit betekent dat de eigenlijke behandeling snel wordt uitgevoerd en kort duurt, soms maar tien minuten. Voorafgaand aan de behandeling stel ik u en (indien mogelijk) uw kind vragen over de algehele gezondheid en de klacht en voel ik bij wat oudere kinderen de pols. Daarna gaan we aan de slag. U als ouder blijft altijd bij de gehele behandeling aanwezig en kan te allen tijde vragen stellen. Voor een eerste consult (intake en 1e behandeling) trek ik ongeveer een half uur uit.

Hier kunt u een filmpje zien om een idee te krijgen van een Shonishinbehandeling. Artikel over Shonishin in For You Magazine Zeist.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.