Qigong

qigong zeistQigong komt oorspronkelijk uit China en is een heel compleet systeem voor zelfheling en bewustwording met een enorme verscheidenheid aan oefeningen. Qigong bevat onder andere staande, lopende en liggende bewegingsoefeningen, ademoefeningen, meditatie en zelfmassage. Hoewel in het westen relatief onbekend is Qigong van oudsher één van de pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde (naast acupunctuur, chinese massage en kruidentherapie). Qigongoefeningen worden zowel preventief als curatief toegepast. Op een zachte manier wordt het lichaam getraind en de geest gekalmeerd. Qigong is een vorm van bewegen die zeer geschikt is voor het verbeteren van klachten aan het bewegingsapparaat door vastzittende spanning. U kunt terecht voor groepslessen of individuele instructie, al dan niet in combinatie met acupunctuur.

Preventieve qigong geef ik in de in de vorm van wekelijkse groepslessen op vrijdagochtend in Zeist. Daarnaast bestaan er vele oefeningen gericht op specifieke klachten. In dat geval worden de oefeningen meestal individueel onderwezen, bijvoorbeeld tijdens een individueel consult.

Effecten van beoefening
De effecten van qigong op uw vitaliteit en gezondheid zijn groot. Na een tijdje treedt er meer ontspanning op, de doorbloeding wordt beter, de spieren krijgen de juiste tonus, mentaal ontwikkel je focus en concentratie en vanuit het hart ontwikkelen vriendelijkheid en compassie. Kenmerkend zijn de ontspannen en zachte bewegingen. De kans op blessures is zeer klein, dit maakt deze bewegingskunst ook zo toegankelijk voor iedereen, van oud tot jong.

Rooster en lestijden qigonglessen  2018/2019

Vrijdag 09.15 – 10.30 uur
Adres: Karpervijver 10b, Zeist

Vrijdagochtend
Blok 1:
31 augustus, 7, 14, 21, 28 september, 5, 12, 19 oktober, 2, 9 november. (26 oktober geen les vanwege herfstvakantie.)

Blok 2:
16, 23, 30 november, 7, 14, 21 december, 11, 18, 25 januari , 1 februari 2019. (28 december en 4 januari geen les vanwege kerstvakantie.)

Aanmelden voor groepsles
Via info@acupunctuur-denblanken.nl of vul het contactformulier in en vermeld dat u zich wilt inschrijven voor een (proef)les. U bent van harte welkom.

Tarieven Qigong groepslessen in Zeist
Het zijn wekelijkse lessen gedurende het schooljaar. Het jaar bestaat uit 40 lesweken, verdeeld in vier betaalperiodes van 10 weken. Er is geen les tijdens de reguliere basisschoolvakanties van de regio Midden-Nederland.

Mogelijkheden:
*je schrijft je in voor een blok van 10 weken. Dit kost 95 euro (10 x 9,50). Als je je inschrijft voor 20 weken of meer ontvang je 10% korting.
*je schrijft je in voor een proefabonnement. Een proefabonnement is eenmalig geldig en geldt voor nieuwe leerlingen. Een proefabonnement kost 15 euro voor drie opeenvolgende lessen. Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor een proefabonnement. Als je vervolgens doorgaat, betaal je het aantal overgebleven lessen van een blok.
* als je door werk, ziekte of een andere gegronde reden niet in staat bent wekelijks te komen, dan is het soms mogelijk individuele afspraken over de betaling te maken met de docent.

Overig
* Restitutie voor niet gevolgde lessen, vindt niet plaats.
* Heb bij de lessen altijd oog voor je eigen grenzen. Ook al zijn de activiteiten veilig en wordt door de docent gelet op het welbevinden van de leerlingen, de leerling is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Het is prettig als fysieke of mentale beperkingen vooraf bij de docent worden gemeld. De docent is niet aansprakelijk voor lichamelijke of mentale schade ten gevolge van de aangeboden activiteiten en informatie.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.