Qigong

qigong zeistQigong komt oorspronkelijk uit China en is een heel compleet systeem voor zelfheling en bewustwording met een enorme verscheidenheid aan oefeningen. Qigong bevat onder andere staande, lopende en liggende bewegingsoefeningen, ademoefeningen, meditatie en zelfmassage. Hoewel in het westen relatief onbekend is Qigong van oudsher één van de pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde (naast acupunctuur, chinese massage en kruidentherapie). Qigongoefeningen worden zowel preventief als curatief toegepast. Op een zachte manier wordt het lichaam getraind en de geest gekalmeerd. Qigong is een vorm van bewegen die zeer geschikt is voor het verbeteren van klachten aan het bewegingsapparaat door vastzittende spanning. U kunt terecht voor groepslessen of individuele instructie, al dan niet in combinatie met acupunctuur.

Preventieve qigong gaf ik in de in de vorm van wekelijkse groepslessen op vrijdagochtend in Zeist. Momenteel is er geen groepsles. Individuele lessen zijn nog wel mogelijk. Heb je daarin interesse, neem dan contact op.

Ook kunnen qigongoefeningen soms onderdeel zijn van een acupunctuurconsult.

Effecten van beoefening
De effecten van qigong op uw vitaliteit en gezondheid zijn groot. Na een tijdje treedt er meer ontspanning op, de doorbloeding wordt beter, de spieren krijgen de juiste tonus, mentaal ontwikkel je focus en concentratie en vanuit het hart ontwikkelen vriendelijkheid en compassie. Kenmerkend zijn de ontspannen en zachte bewegingen. De kans op blessures is zeer klein, dit maakt deze bewegingskunst ook zo toegankelijk voor iedereen, van oud tot jong.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.