Acupunctuur overgang

De overgang, of wel de menopauze, is een natuurlijk proces dat optreedt bij vrouwen in de leeftijd van 40 tot 60 jaar.

Acupunctuur overgang

Tijdens de overgang verandert het lichaam geleidelijk aan en neemt de productie van hormonen, zoals oestrogeen, af. Deze hormonale veranderingen kunnen verschillende symptomen en klachten veroorzaken, die bekend staan als overgangsklachten.

Veelvoorkomende overgangsklachten zijn:

  • Opvliegers
  • Nachtelijk zweten
  • Stemmingswisselingen
  • Vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • Gewichtstoename
  • Verminderde concentratie

Deze symptomen kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van vrouwen en hun dagelijkse activiteiten verstoren.

Hoewel hormoonvervangende therapie (HRT) kan worden voorgeschreven om overgangsklachten te verlichten, zijn er ook vrouwen die liever natuurlijke, niet-hormonale behandelopties zoeken. Acupunctuur is een van de alternatieve behandelingen die veelbelovende resultaten heeft getoond bij het verminderen van overgangsklachten.

Acupunctuur overgang

De symptomen van de overgang verminderen met acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeskunst waarbij dunne naalden op specifieke punten in het lichaam worden ingebracht om de energiestroom te stimuleren en het lichaam in balans te brengen. Door naalden op bepaalde acupunctuurpunten te plaatsen, kunnen de symptomen van de overgang worden verminderd. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat acupunctuur effectief kan zijn bij het verminderen van opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid. Het kan ook helpen bij het verminderen van angst, stress en stemmingswisselingen.

Een acupunctuurbehandeling

Een acupunctuurbehandeling voor overgangsklachten duurt meestal rond de 50 minuten tot een uur. Het aantal behandelingen kan variëren, afhankelijk van de ernst van de klachten. Sommige vrouwen merken mogelijk direct verbetering, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben om verlichting te ervaren.

Acupunctuur is een veilige optie

Heb je last van overgangsklachten? Ben je op zoek naar een natuurlijke en effectieve behandeling? Dan is acupunctuur wellicht iets voor jou. Veel vrouwen ervaren een vermindering van opvliegers, een betere nachtrust, minder stemmingswisselingen en een algeheel gevoel van welzijn na een aantal acupunctuurbehandelingen. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen en kan dus een veilige optie zijn voor vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijke benadering van hun overgangsklachten.