Slapeloosheid

In de Chinese geneeskunde is de oorzaak van slapeloosheid te vinden in een disbalans tussen de yin- en yangkrachten in het lichaam.

Kamp je met slapeloosheid? Je bent zeker niet de enige. Slapeloosheid komt veelvuldig voor. De oorzaak is niet altijd duidelijk. Als externe factoren zoals een te warme slaapkamer of geluidsoverlast niet de oorzaak zijn, moet de oorzaak worden gezocht in een interne disbalans. In de Chinese geneeskunde is de oorzaak van slapeloosheid te vinden in een disbalans tussen de yin- en yangkrachten in het lichaam.

De ene slapeloosheid is echter de andere niet. De balans tussen yin en yang kan op vele manieren verstoord zijn en de slapeloosheid uit zich op verschillende manieren.
Voorbeelden zijn:

  • niet in slaap kunnen vallen
  • niet kunnen doorslapen
  • te vroeg wakker worden
  • te veel of onrustig dromen

Acupunctuur tegen slapeloosheid

Elke vorm van slapeloosheid kan behandeld worden met acupunctuur, vaak met goed resultaat. Kom je in de praktijk met een slaapprobleem dan kijk ik welke disbalans in jouw situatie van toepassing is en stem ik de acupunctuurbehandeling daarop af. Tevens leer ik je hoe je zelf je slaap kunt verbeteren door het masseren van het acupunctuurpunt Anmian. Dit punt is gelokaliseerd op de schedelrand in de buurt van het oor en is specifiek bedoeld voor het verbeteren van slapeloosheid.

Je kunt ook terecht als je slapeloosheid het gevolg is van een andere klacht zoals tandenknarsen, kaakklemmen of nachtelijk zweten.