Over de praktijk

Mhiera den Blanken, acupuncturist

Qigong ZeistMijn naam is Mhiera den Blanken (1972). Eerst studeerde ik talen aan de Universiteit Utrecht. In 1998, toen ik zelf veel last had van schouderklachten, kwam ik in aanraking met de Chinese bewegingskunsten taijiquan en qigong.  Ik merkte al snel het positieve effect hiervan op mijn gezondheid. In 2003 vroeg mijn leraar mij diverse lessen over te nemen en startte ik mijn lespraktijk (in Utrecht). Door de beoefening van, met name, qigong, raakte ik gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Om daar meer over te weten te komen, ben ik lichaamsgerichte therapie gaan studeren. Deze vorm van therapie neemt het gewaarzijn en het lichaamsbewustzijn als ingang om emotionele klachten te verbeteren. Tegelijkertijd werkte ik in het bedrijfsleven en bij de overheid als redacteur, wetenschappelijk onderzoeker en adviseur. In 2008 studeerde ik af als lichaamsgericht therapeut bij Bodymind Opleidingen.

Ik merkte dat lichamelijke klachten en psychische klachten vaak tegelijkertijd voor kwamen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn in combinatie met stress en werkdruk. Maar niet alles is natuurlijk ‘tussen de oren’ op te lossen. Ik wilde ook de lichamelijke klachten van mijn cliënten kunnen aanpakken. De keuze voor een studie acupunctuur was snel gemaakt.

Met mijn behandelingen heb ik inmiddels een zeer effectieve manier gevonden om mijn cliënten te helpen aan een betere gezondheid en een groter welbevinden!

Ik blijf me voortdurend ontwikkelen in acupunctuur en in mijn therapeutschap door nascholingen en intervisie. Ook mijn medische kennis houd ik bij door middel van nascholing. Tevens zorg ik voor mijn eigen balans door de beoefening van meditatie en qigong. Mijn eigen energie blijft hierdoor op peil en dit maakt mijn behandelingen krachtiger en verdiepender. Veel mensen ervaren na afloop van een behandelreeks, naast verbetering van hun klachten, meer contact met hun lichaam en hun binnenwereld.

Wie alles loslaat is sterker.
Wie de hand opent   
zonder weerstand
wint de wereld
en geeft hem weg.
Ellen Warmond

Opleidingen

* Akademie Qingbai: klassieke acupunctuur en Tuina (Chinese massage en acupressuur)

Doorlopende nascholing in het kader van behoud licentie beroepsvereniging, bijvoorbeeld:

– pijnbehandeling volgens dr. Tans Balansmethode;
– oncologie en acupunctuur;
– behandelen volgens de vijf elementen;
– klachten aan het bewegingsapparaat;
– auto-immuunaandoeningen, e.d.

Diverse nascholingen op het gebied van regulier medische kennis, waaronder:
– CPION-registratie, HBO Medische basiskennis;
– hart- en vaatziekten;
– longaandoeningen;
– medicijngebruik;
– nieuwste ontwikkelingen in de oncologie;
– menopauze.

EHBO en reanimatie (internationaal Rode Kruis-certificaat).

* Bodymind Opleidingen: lichaamsgericht therapeut/ademtherapie

* Universiteit Utrecht: Algemene Letteren, Nederlands