Qigong

Qi = energie, gong = beoefening. Energieoefeningen.

Hoewel in het westen relatief onbekend is Qigong van oudsher één van de pijlers van de traditionele Chinese geneeskunde (naast acupunctuur, chinese massage (tuina) en kruidentherapie). Qigong bevat onder andere staande, lopende en liggende bewegingsoefeningen, ademoefeningen, meditatie en zelfmassage (acupressuur).

Qigong beoefen ik sinds 1999. Mijn belangrijkste leraren waren Jay Elfring van Centrum Well in Utrecht en Thierry Alibert (Fr.). Je kunt bij mij terecht voor individuele instructie of groepslessen. Ook als je beginner bent.

Groeples Qigong

Tijden: vrijdag van 09.15 – 10.30 
Locatie: Steynlaan 32, in Zeist
Kosten: 12 euro per les, betaling geschiedt per blok
Als je interesse hebt, meld je dan aan. Dan laat ik je weten of er plek beschikbaar is.

Blok 1 (12 lessen, 144 euro)
12, 19, 26 januari
2, 9, 16 februari
1, 15, 22, 29 maart
5, 12 april
Geen les op: 23 februari en 8 maart

Blok 2 (11 lessen, 132 euro)
19, 26 april
17, 24, 31 mei
7, 14, 21, 28 juni
5, 12 juli
Geen les op 3 en 10 mei

Vloeiende bewegingen

Qigong komt oorspronkelijk uit China en is een heel compleet systeem voor zelfheling en bewustwording met een enorme verscheidenheid aan oefeningen. Qigongoefeningen worden zowel preventief als curatief toegepast. Op een zachte manier wordt het lichaam getraind en de geest gekalmeerd. Qigong is een vorm van bewegen die zeer geschikt is voor het verbeteren van klachten aan het bewegingsapparaat door vastzittende spanning. Je kunt terecht voor individuele instructie en groepslessen, al dan niet in combinatie met acupunctuur.

Effecten van beoefening

De effecten van qigong op de vitaliteit en gezondheid zijn groot. Na een tijdje treedt er meer ontspanning op, de doorbloeding wordt beter, de spieren krijgen de juiste tonus, mentaal ontwikkel je focus en concentratie en vanuit het hart ontwikkelen vriendelijkheid en compassie. Kenmerkend zijn de ontspannen en zachte bewegingen. De kans op blessures is zeer klein, dit maakt deze bewegingskunst ook zo toegankelijk voor iedereen, van oud tot jong.